www.iiiWe.com » معما : در این تصویر چند مهر وجود دارد

 صفحه شخصی ش ب   
 
نام و نام خانوادگی: ش ب
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  مهندس ساختمان
تاریخ عضویت:  1389/11/15
 روزنوشت ها    
 

 معما : در این تصویر چند مهر وجود دارد بخش عمومی

14
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)


بنام خدا

معما : در این تصویرچند مهر وجود دارد ؟

تصویری را که مشاهده می کنید سیاه مشق نیست بلکه یک خوان  از هفت  خوانی است که باید جهت اخذ پروانۀ ساختمان در اصفهان (نصف جهان - پایتخت فرهنگی جهان اسلام ) طی شود و آن معرفی نامه ای است که طی آن شهرداری از سازمان نظام مهندسی تقاضا می کند
مهندسین مربوطه را معرفی نماید.

سئوالاتی در این زمینه به ذهن می رسد که خوشحال می شویم دوستان و همکاران عزیز علاوه بر جواب معما، به این سئوالات هم پاسخ دهند:

  1 -  در صورتی که فرض کنیم روال کار درست باشد، آیا طراحی این برگه به این شکل صحیح بوده  و در شأن مهندسین هست یا خیر ؟

2 – اگر قرار باشد چیزی را از این برگه اثبات کرد، آیا مثلاً تفاوت مهر جانماز با مهر مهندسین در این برگه معلوم است یاخیر؟

3 – به نظر شما چند روز طول می کشد که این مهرها تکمیل شود، با توجه به اینکه هربرگه  باید علاوه بر مهر مهندس مربوطه  ممهور به مهر سازمان  نظام مهندسی ، مهر دفترمهندسی مربوطه جهت طراحی ها و مهر کنترل سهمیه در معاونت
شهرسازی  نیز بشود؟

 با عنایت به اینکه هر چند صباحی این برگه باید در اختیار یکی از مهندسین بوده  واشتغال دیگری نیز نداشته باشد و در بهترین حالت ،  پروانۀ اشتغال او نیز تمدید اعتبار نخواهد و همچنین بدهی معوقه بابت حق عضویت و یا سه درصد
شهرداری و یا ارزش افزوده نداشته باشد. البته حساب تعطیلی ها و بین التعطیلین ها و اینکه مسئولین مربوطه نیز در پشت میزشان باشند را جدا کرده و در محاسبات خود منظور نکنید.

جهت مهر نظارت ها حتما باید مالک و مهندس مربوطه در سازمان نظام مهندسی قرارداد تنظیم کنند و احراز هویت شوند. یعنی برای هر چهار نظارت، چهار بار مالک و مهندسین مربوطه باید به نظام مهندسی مراجعه کنند و مالک پول را به حساب نظام مهندسی واریز کند و نظام مهندسی پس از کسر 20 درصد آن، الباقی را به حساب
مهندس واریز نماید و حتی حضور نمایندۀ  دفتر که  قبلاً معرفی شده و کارت شناسائی نیز از طرف نظام مهندسی برای  او صادر شده، مورد قبول نمی باشد.

 

 

 

 

و اما سئوال چهارم :

4 –  مگـر نه این است که اگـر شخصی امضایش بر روی برگ چک شخصی اش باشد بانک وجـه آنرا می پردازد پس چرادراین مرحله باید یک نفربرای احرازهویت چهارمرتبه مراجعه کند درحالی که برعکس پول هم  می خواهد واریز کند ؟

5 – آیا فکر نمی کنید این دست اندازها و این کاغذ بازی ها برخلاف زعم مسئولین که می خواهند دست دلالان را ازاین ماجرا کوتاه کنند، برعکس افراد را سوق می دهد که کار خود را به دلال بسپارند چون دلال این خوان ها را هر روز می گذراند و کمتر معطل می شود ؟

اینجانب به چشم خود ندیده ام ولی همکاری می گفت که دلال ها تعداد زیادی معرفی نامه می آورند واین مراحل را به راحتی طی می کنند.

آنچه گذشت خوان مربوط به ممهور کردن معرفی نامه بود. یکی دیگر ازاین خوان ها، خوان کنترل نقشه ها       می باشد.

قبلاً نقشه های محاسباتی در سازمان نظام مهندسی کنترل می گردید و ما خود شاهد آن بودیم  بعضی از هم دوره ای های خودمان که در زمان دانشجویی چهره های شاخصی هم از نظر علمی نبودند، طرف دیگر میز نشسته و به نقشه ها ایراد می گیرند، حتی مهندسی با پایۀ پایین تر، از
مهندسی با پایۀ بالاتر ایراد می گرفت .

ازهمه جالب تر آن بود که هم مهندسین ،  با یک نرم افزار قفل شکسته محاسبه می کردند و هم کنترلین محترم با همان نرم افزارهای قفل شکسته به کنترل می پرداختند و باز هم جالب تر آن بود که اگر خودشان محاسباتی جهت کنترل داشتند، در روز قبل نقشه ها را با مهرهای دیگری به نظام ارائه می
دادند و فردا خودشان تایید می کردند .

البته این امر فعلاً به دفاتر نظام مهندسی دارای صلاحیت سپرده شده ولی نقشه های برق و مکانیک هنوز در سازمان کنترل می شود  و مدتی است که کنترل نقشه های معماری نیز در سازمان انجام می گیرد ولی ظاهراً موفق نبوده است.

حال سئوال ششم :

6 –با توجه به اینکه چند بار باید این پروسه طی شود تا  پاس کاری های مربوطه و عریضه نویسی ها پایان پذیرد مدت زمانی که طول می کشد تا این نقشه ها کنترل شوند چقدر است ؟

فرض بر این است که  CD  مربوطه درست رایت شده ، مهندسین با هم تسویه حسابهای شخصی نداشته ، و دفتری که کنترل  نقشه ها را انجام می دهد و یا نظام مهندسی، آن نرم افزار را موجود داشته باشند و نسخۀ نرم افزار محاسباتی بالاتر از نسخۀ موجود در دفاتر و نظام مهندسی نباشد.

7 – آیا مگر پزشکان پس از هر عمل جراحی،  بیمار خود را بر روی برانکار گذاشته  و برای اخذ تائیدیه به سازمان نظام پزشکی می برند؟ ویا یک آهنگر، پنجرۀ ساخته شده را برای گرفتن تائیدیه و اخذ هزینۀ مربوطه به اتحادیۀ خود می برد؟

جالب تر آن است که بدانید به جززمین هایی که درشهرک ها تفکیک می شوند، هیچ زمین دیگری نه با سند آن مطابقت دارد، نه با پروانه ونه با پایان کار. غالب نقشه های ارائه شده صرفا جهت اخذ پروانه بوده و پس از انجام تخلفات متعدد ساختمانی و پرداخت جریمه های مربوطه،  پایان کار صادر
می گردد که البته بر خلاف نظر دوستان درنظام مهندسی اکثر تخلفات، نه به خاطر کم کاری مهندسین بلکه به دلیل مغایرت قوانین شهرداری با نظام مهندسی می باشد.

موارد ذکر شده تنها مراحلی بود که در نظام مهندسی طی می شود. خوان هایی مثل تأییدیۀ آتش نشانی که برای مثال نقشه های شما را  تحویل می گیرند و پس از یک هفته می گویند شیت شیب بندی بام  ناقص است و روز از نو روزی از نو، و یا خوان میراث فرهنگی
و ... که خود حدیث مفصل دارند و خارج از حوصلۀ این نوشتار.

8 – آیا ایجاد این مسیر طولانی، وقت گیر و در بسیاری از موارد،  غیر ضرور در شأن یک  NGO ، مهندسین و سرمایه گذاران در بخش صنعت ساختمان می باشد؟

9 - بیست درصد هایی که نظام مهندسی از مهندسین کسر می کند که وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند و در آخر آنقدر سنگ اندازی می کند که همه قید آن را می زنند، چه محلی از اعراب دارد ؟  آیا مهندسین به خاطر این بیست درصد وظایف خود را انجام می دهند که در انتها 30 درصد هزینه کنند تا
آنرا بدست آورند ؟ سود این پول در مدتی که در دست نظام مهندسی است چگونه تعریف می شود و آیا اعضاء در آن سهیم هستند یا خیر ؟

و اما سئوالات دیگری که در اذهان بوجود می آید :

 10 – درزمانی که برمهندسی ارزش و ساخت و ساز سریع و صنعتی تأکید می شود ، آیا با این بروکراسی اداری می توانیم به سمت ساخت وسازسریع حرکت کنیم؟  آیا بهترنیست از اینترنت، این پدیدۀ رویایی در انجام اتوماسیون اداری خود استفاده بهتری ببریم؟

11-  آیا کل امورنظام مهندسی را می توان دریک LAPTOP خلاصه کرد تا امور مهندسین براحتی انجام پذیرد و همچنین سرمایه گذاران در بخش صنعت ساختمان آزرده خاطر نگردند؟

البته هدف ازبیان این مطالب آن نیست که چشمان خود را برروی زحماتی که مسئولین درجهت ارتقاء فرهنگ ساخت وساز ونیزاستاندارد سازی مصالح، بتن ودیگراقلام ساختمانی دراصفهان متحمل شده اند ببندیم، بلکه فقط ازباب تذکری است که هرچه کاغذ بازی ودیوان سالاری را کمترکنیم، به این اهداف زودتر
نایل می شویم.

باتشکر

شنبه 19 آذر 1390 ساعت 11:55  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 20:16 شنبه 19 آذر 1390
6
 امیر یاشار فیلا

سپاسگزارم آقای مهندس بهنامی‌نیا؛ هم به خاطر شهامت‌تان، و هم به‌خاطر همت‌تان.
امیدوارم برای پرسش‌های به‌جایی که مطرح فرموده‌اید، پاسخ‌دهنده‌ای پیدا شود، یا دست‌کم دست‌اندرکاران روی پرسش‌هایتان درنگ و تأمل کنند.
نازنین بهشتی 12:04 یکشنبه 20 آذر 1390
0
 نازنین بهشتی
امیدوارم مدیریت جدید نظام مهندسی اصفهان بتونن در مدت معقولی برای این معضلات شغلی و حرفه ای ما راهکاری پیدا کنن
بنظرم اگه اراده ای برای این کار وجود داشته باشه، نفس این اصلاحات کار چندان سختی نیست
مرسی آقای مهندس بهنامی نیا
ش ب 13:40 یکشنبه 20 آذر 1390
2
 ش ب
با سپاس از جناب آقای مهندس جمشیدیان و همچنین آقای مهندس فیلا و سرکار خانم مهندس بهشتی
میرسعید نوربخش 14:29 یکشنبه 20 آذر 1390
1
 میرسعید نوربخش
با سپاس از شما جناب مهندس.
جواب سئوالاتی که فرمودید اظهر من الشمس هست. اما پیش نیاز هرگونه اصلاحات در سیستمها، اصلاح اندیشه هاست. ...
ش ب 02:09 دوشنبه 21 آذر 1390
1
 ش ب
بنام خدا
جهت اطلاع دوستان عزیز به عرض می رساند تعداد مهر ها با احتساب مهر برجسته پایین صفحه که در این برگه پیدا نیست 29 عدد می باشد.
با تشکر
محمد مهدی مدرس نیا 08:51 دوشنبه 21 آذر 1390
1
 محمد مهدی مدرس نیا
جناب مهندس بهنامی نیا
بسیار ممنون از طرح سوالات و مواردی که مورد نظر اکثر دوستان است ولی کمتر همت به مطرح کردن آن و گرفتن پاسخ بوده ایم، امید است این فتح بابی برای بیشتر مطرح شدن مشکلات صنفی باشد و از آن طرف نیز پاسخگوویی باشد.
از دوستان سایر استانها نیز درخواست میشود که نسبت به موارد مطرح شده در این روزنوشت اظهار نظر کرده تا بدونیم این معضلات در همه جا عمومیت داره یا اینکه اختصاصی است.
باتشکر